Roy Tervooren
GMT Benelux B.V. (Algemeen Directeur)
- Nieuw Project
Hebben we de kennisopbouw wel goed voor elkaar?
Lees meerGMT Benelux
GMT Benelux heeft zich vanaf de oprichting in 1987 ontwikkeld tot specialist op het gebied van trillingen. GMT staat voor Gummi Metall Technik, de techniek waarmee trillingen worden onder controle gebracht met producten opgebouwd uit rubber en metaal. Vanuit onze vestiging in Venlo ondersteunen we met een team van 20 medewerkers onze klanten met advies op maat, metingen en berekeningen. Daarnaast denken we mee met onze klanten bij nieuwe ontwikkelingen en trilling vraagstukken in bestaande applicaties. Onze rubber metaal producten worden toegepast in de meest uiteenlopende toepassingen variërend van eenvoudig tot met en High Tech.
Borgen om te gaan delen
We nemen actief deel aan het Knowledge Sharing Center (KSC). Dit doen we omdat we onze expertise willen delen met anderen en samen bouwen aan duurzame oplossingen. Daarnaast willen we de kennis borgen, die we hebben op het gebied van trillingen, de producten en de applicaties. Dit begint bij onze eigen organisatie. Wie hebben de kennis, wie zijn onze experts. Hoe hebben we de kennis vastgelegd? Hebben we de kennisopbouw wel goed voor elkaar? En als dit niet het geval is, hoe gaan we dat dan realiseren? Gelukkig hebben kunnen we, met ondersteuning van KSC, in de praktijk aan de slag om de kennis verder te gaan borgen met als doel deze te gaan delen.
Inzet kennis knowhow
In eerste instantie hebben we ons afgevraagd of het geen bedreiging vormt om kennis te delen. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen, dat een deel van onze kennis knowhow en IP gerelateerd is. Veel kennis is eigenlijk algemene kennis die gedeeld kan worden. Het grote voordeel hiervan is, dat onze klanten en met name ontwikkelaars toegang hebben tot kennis over trillingen en rubbermetaal technologie. Hierdoor wordt het gemakkelijker bij het ontwikkelen van nieuwe producten, om deze specialistische kennis op te doen en deze toe te passen. Als de kennis beter is vastgelegd en makkelijk toegankelijk is, kan deze toegepast worden voor kennisopbouw bij onze klanten en binnen ons bedrijf.
Nu en in de toekomst
Geïnspireerd door onder andere de ervaringen bij het van Eijk project in Asten, zijn we inmiddels aan de slag gegaan met CRAFT Education uit Deurne. Hierbij is een project opgestart, waarbij de expert kennis van GMT Benelux in kaart wordt gebracht door professionals. Tijdens het project moet stap voor stap de kennisopbouw een integraal onderdeel gaan worden van ons bedrijf. Hoe meer het gaat leven bij de medewerkers, des te beter wordt de basis gelegd voor duurzame kennisopbouw en borging. Een randvoorwaarde om onze kennis te kunnen delen, nu en in de toekomst.